12 кастрычніка адбылося адкрыццё выставы аматарскага аб’яднання “Зялёная альтанка”: “Што ў восені ў кошыку”
За вокнамі восень. Мы называем яё па рознаму: залатой, шчодрай, дажджлівай, сумнай, але як бы не было, восень выдатны час года, гэты час збору ўраджаю. Падвядзенне вынікаў палявых работ, гэта падрыхтоўка да халоднай зімы. Пра гэта гаварылі на адкрыцці выставы ў Гарадоцкім Доме рамёсел і фальклору.
На выставе прадстаўлены агароднінныя компазіцыі, кветкавыя компазіцыі, агароднінныя нарыхтоўкі.
На адкрыцці выставы удзельніца аб’яднання “Зялёная альтанка” Рэут Тамара Рыгораўна распавяла пра рэцэпт нарыхтоўкі “Салодкія таматы”.
Віктар Барысавіч Камышоў падзяліўся рэцэптам варэння з цуд ягады “Самбери”.
Потым Жыгуловіч Таццяна Іванаўна расказала пра найсмачней рэцэпт нарыхтоўкі гарбуза: «Гарбуз як манга» і рэцэпт гарбузовага суп-пюрэ.
У завяршэнні адкрыцця выставы кіраўнік аб’яднання “Зялёная альтанка” Марыя Шпакава пажадала прысутным моцнага здароўя, цяпла ў доме і сямейнага дабрабыту.
Выстава будзе дзейнічаць да 20 кастрычніка.
Наведвайце Гарадоцкі Дом рамёстваў і фальклору, дзе шмат цікавага і карыснага як для гарадакчан, так і гасцей Гарадка—асабліва ў сувенірнай краме.
Л. Антонаў